Projecten

Projecten
Behalve het aanbod van de gebruikelijk werkzaamheden op een zorgboerderij proberen wij ook aan specifieke wensen van de deelnemers te gemoet te komen.Paardencoaching

Hedwig Hanser werkt en helpt met behulp van paarden, kinderen en jongeren die uit balans zijn geraakt.
Paarden communiceren non-verbaal, oftewel met hun houding, gedrag en uitstraling. Zoals ze op andere paarden reageren, reageren ze ook op mensen. Door de paardentaal te kennen, kan de paardencoach de reacties van het paard vertalen naar de persoon toe. Dit zorgt bij de persoon voor inzichten in waar de spanning of blokkade mee te maken kan hebben.
Vanaf Maart 2021 bezoekt zij onze boerderij voor individuele paardencoaching van haar eigen cliënten.
Wij zijn heel blij dat Hedwig ook een keer per maand voor onze deelnemers tijd heeft. Het zijn middagen waar onze deelnemers naar uitkijken.

Voor meer informatie zie: www.kindercoachingmetpaarden.nl .
Top


Zangles
Hanneke de Leur geeft aan Jaap, Anita en Elly zangles. Hanneke heeft een prachtige sopraanstem, zij is altijd vrolijk en heel enthousiast. Zij brengt de deelnemers menig gelukkige uurtjes.


Top


Bijenkasten
April 2018. Imker Tim Schadenberg heeft bijenkasten geplaatst.

Hij vertelt hier aan een van de deelnemers hoe de raden in de kast geplaatst worden.

Top


Mindfulness
Sinds januari 2015 geeft Hans de Jong (www.eengelukkigleven.nl) aan de deelnemers cursussen Mindfulness. Het programma is speciaal voor onze doelgroepen geschreven door Hans. Het voornaamste doel is voorlopig de geest rustig te maken en te concentreren. Hans heeft oefeningen op cd’s gezet zodat wij thuis kunnen oefenen. We proberen regelmatig ook met elkaar zonder Hans op de boerderij de mindfulness oefeningen te beluisteren, ademhalingsoefeningen te doen en aandacht te geven aan o.a. emotionele gevoelens.

Top


Bouwprojecten
Kerstboompjes
Van de zomer (2015) zijn we met de bouwgroep “kerstboompjes” gaan maken. Eerst moet het hout gesnoeid worden, dan op maakt zagen en dan worden de kunstwerken opgebouwd.
Kees kan trots zijn op zijn bomen.


Timmermannen
Onze timmermannen, vrijwilligers voor het bouwproject en geweldige hulpen voor ons allemaal. Links Hans Hertog en rechts Bert Militie.

Top


Bouwtechniek-fijnhoutbewerken
We hebben Frans Janssen uit Woerden bereid gevonden om met een aantal deelnemers aan de slag te gaan met het fijn houtbewerken. Ze werken aan tafeltjes voor de webwinkel van BOOGH.

BOOGHGOED is een webwinkel waar eerlijke, trendy artikelen worden verkocht. Het doel is dat met de aanschaf van deze artikelen er bijgedragen wordt aan het creëren van een maatschappij waarin mensen met hersenletsel naar eigen vermogen, in eigen tempo, naar eigen keuze en een veilige omgeving kunnen participeren.
Maarten Verkleij van de Sleutelclub Kamerik heeft voor prachtig gereedschap voor onze bouwhoek gezorgd.


Bert Melitie heeft het stokje van Frans overgenomen. We zijn erg blij dat hij het project voortzet. Bert heeft erg veel vakkundige ervaring.
Bert heeft hulp gekregen van de enthousiaste en kundige Hans de Hertog. Samen werken zij met de deelnemers aan de tafeltjes voor Booghgoed.
Top


Kwartelproject
Sinds een paar maanden houdt Kees zich bezig met het fokken en verzorgen van Japanse kwartels. De opbrengst van de eieren zijn voor een aantal projecten in Uganda en Kenia. Informatie over de projecten en de initiatiefnemers is te vinden op www.quailsforafrica.com.

Kees heeft thuis een volière met parkieten en heeft in zijn jeugd ervaring opgedaan met de verzorging van Kwartels . Hij is er behoorlijk druk mee en komt speciaal hiervoor ook op de zaterdag naar de Zorgboerderij.
Behalve dat de opbrengst voor een goed doel is, zijn we ook blij met de eitjes omdat ze zo gezond zijn. Kwarteleitjes bevatten heel weinig cholesterol, maar 32 Kcal en aanzienlijk meer vitaminen en mineralen dan het kippenei.


Top

Motorproject
De grootste passie van Joop was het onderhoud, poetsen en sleutelen aan zijn motoren. Herseninfarcten brachten helaas een einde aan deze hobby. Door toedoen van Maarten Verkleij, van de Stichting Sleutelclub Kamerik, is dit voor Joop weer mogelijk gemaakt. Maarten heeft Arie Molenaar (van Arie Molenaar Motors) bereid gevonden om elke drie weken een motor te leveren die Joop voor dit bedrijf kan schoonmaken. Het Rabobank Dichtbijfonds heeft een motorheftafel gefinancierd en een aantal Woerdense bedrijven leverden poetsmiddelen en werkkleding. Joop heeft nu weer een zinvolle dagbesteding gekregen.
Mede mogelijk gemaakt door Maarten Verkleij (Stichting Sleutelcub Kamerik), Arie Molennaar Motors, Rabobank Dichtbijfonds, Groenendijk Bedrijfskleding, Auto Indus, HG Motors uit Woerden en GAM Motoren uit Kamerik.
Top

Computer demontage
Een van de winteractiviteiten is computers demonteren. Het ijzer, koper en “goud”wordt ingeleverd. De opbrengst gaat in het uitstappen potje. Iedereen vindt het een leuk werk en gezellig zo in de verwarmde loods.


Top

Nederlandse les
We zijn erg blij dat Jet de Hoop Nederlandse les wil geven aan Kata. Kata werkt al sinds juni 2008 op de zorgboerderij. Zij is in Bosnië geboren en één van haar wensen is nog beter Nederlands te leren spreken en schrijven. Via BOOGH activiteiten in Harmelen kan Jet dit mogelijk maken. Jet was directrice op een basisschool en lerares op de Andersenschool in Woerden. Haar lessen zijn leerzaam en erg gezellig. Kata is een erg harde werkster, pauzeren doet ze niet graag maar op de komst van Jet verheugt zij zich altijd enorm en dan wordt het werk wel neergelegd.Top

Schaken
Jan Bulk, voorzitter van de schaakclub uit Woerden komt regelmatig op de woensdagmiddag schaken met Remco. Remco kijkt hier altijd erg naar uit. Thuis oefent hij met de computer in de hoop voldoende vaardigheden op te doen om Jan te kunnen verslaan. En het oefenen heeft resultaat want er zijn ook partijen bij waar Remco wint.


Top