Nieuws

Kapper, oktober 2015
Wij hebben een kapper bereid gevonden om bij ons langs te komen om iedereen die wil de haren te knippen. We zijn heel blij met Nathalie Prozée uit Nieuwegein.

Top


Natuurlijke beschoeiing, januari t/m maart 2014
Een ambitieus project: natuurlijke beschoeiing maken.
Jan Doornenbal heeft geweldig werk geleverd. Hij heeft wilgen geknot, palen in de sloot geslagen, hout van een Essenbosje versnipperd, de rand van de beschoeiing gevlochten en met de deelnemers veel hout versleept en houtsnippers gereden. Toen heeft hij alles voorbereid voor NL-doet en zo jong als hij is, heeft hij volwassenen leiding gegeven de klus te klaren.


Top


We zijn bijzonder blij dat Verkeerschool ALBLAS (www.alblas.net) motoren en poetsmiddelen voor ons motorenproject levert.


Top


Maatschappelijk stage 2013/2014:
David Kruizinga leerling van het Amadeus college in Vleuten heeft de zorgboerderij gekozen om zijn Maatschappelijk stage te doen. David doet alle werkzaamheden die er hem gevraagd worden met veel enthousiasme. Of het nu wortelen uit de moestuin halen is, bladeren harken of computers demonteren niets is hem te veel. Onze vrijwilliger Jan leert deze stadse scholier alle kneepjes van het boerderijwerk.


Top


Bouwtechniek-fijnhoutbewerken:
We hebben Frans Janssen uit Woerden bereid gevonden om met een aantal deelnemers aan de slag te gaan met het fijn houtbewerken. Ze werken aan tafeltjes voor de webwinkel van BOOGH.

BOOGHGOED is een webwinkel waar eerlijke, trendy artikelen worden verkocht. Het doel is dat met de aanschaf van deze artikelen er bijgedragen wordt aan het creëren van een maatschappij waarin mensen met hersenletsel naar eigen vermogen, in eigen tempo, naar eigen keuze en een veilige omgeving kunnen participeren.Top


Nederlandse les:
We zijn erg blij dat Jet de Hoop Nederlandse les wil geven aan Kata. Kata werkt al sinds juni 2008 op de zorgboerderij. Zij is in Bosnië geboren en één van haar wensen is nog beter Nederlands te leren spreken en schrijven. Via BOOGH activiteiten in Harmelen kan Jet dit mogelijk maken. Jet was directrice op een basisschool en lerares op de Andersenschool in Woerden. Haar lessen zijn leerzaam en erg gezellig. Kata is een erg harde werkster, pauzeren doet ze niet graag maar op de komst van Jet verheugt zij zich altijd enorm en dan wordt het werk wel neergelegd.Top


Uitbreiding van het Kwartel project:
Kees heeft een nieuw hok gebouwd, Dorine heeft het gebeitst en Marlous helpt het inrichten.


Top


Lola en Tobias:
Op 4 juli was het eindelijk zo ver; we mochten ze ophalen onze hondjes, broer en zus. Met alle deelnemers gingen we op puppycursus. Lola en Tobias zijn gelukkig slim genoeg om met meer dan 15 baasjes om te gaan.


Top


Bezoek van het College van de gemeente Woerden:
Het College van de gemeente Woerden is op 27 maart 2012 bij ons op werkbezoek geweest . Ook de eigenaren en deelnemers van Welkomboerderij “Ons Boerengerief” en “Hoeve Veldzicht” uit Kamerik waren uitgenodigd. De wethouders en beleidsmedewerkers waren zeer geïnteresseerd in de werkzaamheden van de deelnemers en de verschillende projecten op de zorgboerderij.

Top


Verwarming:
Wij zijn de heer Wilco Pauw van het bedrijf WORKX MATERIEELVERHUUR: Atoomweg 75 3542 AA Utrecht 030-299 3873 www.workx.nl zeer dankbaar dat hij verwarmingsapparatuur belangeloos ter beschikking heeft gesteld. De heerlijke warmte maakt het werk in de loods en tijdens onze pauzes heel wat aangenamer.


Top


Kwartel project
Sinds een paar maanden houdt Kees zich bezig met het fokken en verzorgen van Japanse kwartels. De opbrengst van de eieren zijn voor een aantal projecten in Uganda en Kenia. Informatie over de projecten en de initiatiefnemers is te vinden op www.quailsforafrica.com.

Kees heeft thuis een volière met parkieten en heeft in zijn jeugd ervaring opgedaan met de verzorging van Kwartels . Hij is er behoorlijk druk mee en komt speciaal hiervoor ook op de zaterdag naar de Zorgboerderij.
Behalve dat de opbrengst voor een goed doel is, zijn we ook blij met de eitjes omdat ze zo gezond zijn. Kwarteleitjes bevatten heel weinig cholesterol, maar 32 Kcal en aanzienlijk meer vitaminen en mineralen dan het kippenei.Top


Motorproject
Dankzij Maarten Verkleij heeft Joop een nieuwe dagbesteding.
De grootste passie van Joop was het onderhoud, poetsen en sleutelen aan zijn motoren. Herseninfarcten brachten helaas een einde aan deze hobby. Door toedoen van Maarten Verkleij, van de Stichting Sleutelclub Kamerik, is dit voor Joop weer mogelijk gemaakt. Maarten heeft Arie Molenaar (van Arie Molenaar Motors) bereid gevonden om elke drie weken een motor te leveren die Joop voor dit bedrijf kan schoonmaken. Het Rabobank Dichtbijfonds heeft een motorheftafel gefinancierd en een aantal Woerdense bedrijven leverden poetsmiddelen en werkkleding. Joop heeft nu weer een zinvolle dagbesteding gekregen.

Dit project is mogelijk gemaakt door het Rabobank Dichtbijfonds, Arie Molennaar Motors, Groenendijk Bedrijfskleding, Auto Indus, HG Motors uit Woerden en GAM Motoren uit Kamerik. In het bijzonder zijn wij Maarten Verkleij (Stichting Sleutelcub Kamerik) dankbaar voor al zijn inspanningen.
Top