Activiteiten

Er worden jaarlijks een aantal gezamenlijke activiteiten ondernomen:


Kerst 2021 werd nieuwjaarsfeestje 2022
We hebben helaas door Corona de Kerstviering uit moeten stellen. De Kerstviering werd een Nieuwjaarsfeestje. Maar toen kon nog niet iedereen erbij zijn. Wat willen we graag van die quarantaines af.

Top

Bowlen in Woerden, oktober 2021
Dit jaar ging Kees er met de winst vandoor.

Top

Magnetiseur voor Willy, oktober 2021
Jan van Schaik, magnetiseur en eigenaar ‘Zorgboerderij de Achtersloot., behandelt onze pony Willie. Ze heeft darmproblemen en is erg getraumatiseerd in haar jeugd.

Top

Oogst, juli 2021


Top

Bezoek aan Zorgboerderij Doruvael, juli 2021
Bezoek aan Zorgboerderij Doruvael (https://www.doruvael-buitenzorg.nl). Tijdens de zeer leerzame rondleiding hebben we veel over kaasmaken en soorten kazen geleerd. Een heerlijk proverij en een zalige lunch.


Top

Kwartelproject, juni 2021
Het predikantenechtpaar komt vertellen hoe het in Oeganda gaat met het kwartelproject. Er zijn tegenslagen gedurende de Coronatijd. Het niet kunnen bezoeken van de projecten heeft zijn weerslag. Zie voor meer info: www.quailsforafrica.com


Top

Zomer 2021
Dit jaar extreem veel muskus eendenkuikens.


Top

Juni 2021
Een ijsje eten bij Geertjeshoeve.

Top

Nestkastjes, voorjaar 2021
Laat de vogels maar komen.

Top

Kittens, voorjaar 2021
Wat een lieve kittens weer.

Top

Wandelen, november 2020
Wandelen op 1,5 meter.

Top

Pannenkoeken, juli 2020
We bakken pannenkoeken op melkbussen.
Elk jaar het inluiden van de zomervakantie.
Maar helaas gaat niemand dit jaar weg vanwege Corona.

Top

Creativiteit met sloophut, zomer 2020
Een creatief moment met sloophout.

Top

Geertjeshoeve, 15 juli 2020
Eindelijk kunnen we weer met zijn allen erop uit.
Ons favoriete uitstapje naar Geertjeshoeve in Haarzuilens.Top

Bijen, juni 2020
De Bijen zwermen uit.

Top

Kipduiven, juni 2020
De kipduiven zijn uit hun eieren gekomen. We mogen ze even zien van moeders.

Top

Juni 2020
Kees doet voorwerk: Zagen voor een tuintafel.

Top

Bowlen in Woerden, maart 2020
Het laatste uitje voor de lockdown.
Dorine heeft de beker gewonnen.


Top

Wortelsap maken, november 2019


Top

Koeienmarkt in Woerden, oktober 2019
Een uitstapje


Top

Beschoeiing bouwen, februari 2019

Top

Kerstviering 2018


Top

Kerst 2018
We hebben boompjes gemaakt voor BooghGoed.

En kerstmannetjes:
Top

Haarzuilens, september 2018
Een uitstapje

Top

Kampong, Jeu de Boules vereniging
Mei 2018. We hebben de scorebordjes voor Kampong gemaakt. Hans Creton neemt ze dankbaar in ontvangst

Top

Bijenkasten
April 2018. Imker Tim Schadenberg heeft bijenkasten geplaatst.

Hij vertelt hier aan een van de deelnemers hoe de raden in de kast geplaatst worden.
Top

Uitje Emmaus
November 2017. Uitje Emmaus.

Top

Verjaardag Rita
5 oktober 2017. Een hartverwarmend verjaardagcadeau!


Top

Jeu de Boule, voorjaar 2017
Na de lunchpauze spelen een aantal deelnemers een spelletje Jeu de Boules op onze nieuwe baan.
Top


Lezing, 17 november 2016
Samenwerking Zorgboerderij Rita Rijntjes en Boogh Harmelen.
Mohannad en zijn vrouw zijn vrijwilligers op de zorgboerderij.
Met zijn persoonlijke verhalen wist Mohannad iedereen te boeien. Hij is politiek vluchteling en heeft in korte tijd verbazend goed Nederlands geleerd. Waarom verlaat iemand zijn huis, familie en land? Wat is er precies in Syrië gaande?


Top


Erkenning kwartels, december 2016
We hebben een erkenning gekregen voor het houden van Kwartels voor het project Kwartels voor Afrika.

De troste kwartelploeg:
Top


Hottub, zomer 2016
Lekker ontspannen in de hottub.

Top


De jaarlijkse BBQ , 2 september 2015


Top


Koeienmart in Woerden, oktober 2015
Jaap moet elk jaar even op een tracker en knuffelen met de knuffelkoe.

Onze deelneemster Marlous komt haar collega’s van Abrona, NUdoen Woerden op de koeienmarkt tegen. We snoepen van hun heerlijke koekjes en gaan natuurlijk allemaal even op de foto.

Top


Kapper, oktober 2015
Wij hebben een kapper bereid gevonden om bij ons langs te komen om iedereen die wil de haren te knippen. We zijn heel blij met Nathalie Prozée uit Nieuwegein.

Top


Timmermannen, herfst 2015
Onze timmermannen, vrijwilligers voor het bouwproject en geweldige hulpen voor ons allemaal. Links Hans Hertog en rechts Bert Militie.

Top


Akoestival Woerden, 30 augustus 2015
Onze deelneemster Marlous presenteerde haar schilderijen op de kunstmarkt.
Het was druk, gezellige en lekker weer.


Top


Geertjes hoeve in Haarzuilens, 15 juli 2015
Verrassend was het bezoek aan Geertjes hoeve. Zo dicht bij “huis”. De babygeitjes de fles geven blijft een leuke bezigheid ook al hebben we zelf geiten.

Daarna zorgden we voor onze eigen maag in het leuke restaurant . Alle producten van de eigen hoeve. Pannenkoeken met geitenmelk, geitenkaas en eigen eieren. Maar ook de geitenkarnemelk en de geitenmelk ijsjes waren zalig.
Top


Lunch bij het Centrum in Woerden, 8 juli 2015
De medewerkers van het inloophuis hadden een heerlijke lunch voor ons klaargemaakt. We hebben genoten van de heerlijkheden maar vooral ook van de gastvrijheid.


Daarna heeft Marlous ons een geweldige tijd bezorgd op het Kasteel . Ze gaf een erg leerzame rondleiding. We hebben veel van haar over het Kasteel en Abrona geleerd maar ook genoten van haar gastvrijheid.Top


Kerstboompjes, zomer 2015
Van de zomer (2015) zijn we met de bouwgroep “kerstboompjes” gaan maken. Eerst moet het hout gesnoeid worden, dan op maakt zagen en dan worden de kunstwerken opgebouwd.
Kees kan trots zijn op zijn bomen.

Top


Hottub, zomer 2015
Regelmatig genieten en ontspannen we in de hottub.


Top


Mindfulness, jan 2015
Sinds januari 2015 geeft Hans de Jong (www.eengelukkigleven.nl) aan de deelnemers cursussen Mindfulness. Het programma is speciaal voor onze doelgroepen geschreven door Hans. Het voornaamste doel is voorlopig de geest rustig te maken en te concentreren. Hans heeft oefeningen op cd’s gezet zodat wij thuis kunnen oefenen. We proberen regelmatig ook met elkaar zonder Hans op de boerderij de mindfulness oefeningen te beluisteren, ademhalingsoefeningen te doen en aandacht te geven aan o.a. emotionele gevoelens.

Top


Kerstviering, december 2014
Dit jaar hielp vrijwilliger Han ons bij het bereiden van een overheerlijke kerstlunch. Daarna hadden we enorme lol bij de kerstbingo. Vooral de vrolijkheid en grappen van Piet brachten erg veel plezier.
Top


Sint-Nicolaasviering, december 2014
Carol zorgde weer voor een heerlijk lunch. Daarna speelde we het jaarlijkse Sint-Nicolaasspel. Jasper ontpopte zich als een expert in het oplossen van de vraagstukken waarna Marlous en Jaap de taak hadden de pakjes te vinden.
Top


Schaakles, november 2014
Jan Bulk, erelid van de schaakclub Woerden, geeft Jasper wekelijks schaakles. Jasper vindt de lessen erg leuk en geniet van de uitdaging.

Top


Koeienmarkt Woerden, oktober 2014
Ook dit jaar zijn we met een paar deelnemers naar de koeienmarkt in Woerden geweest. Helaas is dit uitje voor sommige van onze deelnemers niet mogelijk i.v.m. de drukte en toegankelijkheid voor rolstoelen. We konden volop genieten van de koeienkeuringen want alles was overdekt dit jaar en daarna natuurlijk de poffertjes.Top


Opening van het nieuwe gebouw van de Sleutelclub Kamerik, September 2014.


Top


De jaarlijkse BBQ, September 2014Top


Pannenkoeken, augustus 2014
We luiden de zomervakantie in met een gezamenlijke lunch. Het bakken van pannenkoeken op melkbussen blijft een favoriete happening. Daarna de hottub in, is het toppunt van genot en plezier.


Top


Truckerstocht Woerden, september 2014
Rotary on wheels. Een uitje waar elke keer naar uitgekeken wordt. Meerijden met de vrachtwagens, leuke chauffeurs en een lekkere lunch. De tocht eindigde bij Van Dijk Trucks, waar na afloop een groot feest gegeven werd. Goochelaar Beer, de IJsselzangers en de Gebroeders Ko waren van de partij en gaven optredens. Wat is er genoten.Top


Workshop Biologische Moestuin, mei 2014
Arie van Kleinwee, van www.vankleinwee.nl, had weer een boeiend verhaal dit keer over de moestuin. Eerder hebben we een snoeicursus bij Arie gevolgd.


Top


NL-doet, maart 2014
Het was geen grote groep maar er is toch ontzettend veel werk verzet. De aanleg van een natuurlijke beschoeiing. Jan had veel voorbereidend werk gedaan in de krokusvakantie zoals wilgen knotten, palen slaan en een begin met het vlechtwerk gemaakt. Uiteindelijk is er erg veel hout en houtsnippers in gegaan en voila:Top


Wethouder Yolan Koster op werkbezoek, maart 2014
Yolan lunchte met ons mee en beantwoordde de vele vragen van de deelnemers. Ze begreep de bezorgdheid voor de toekomst en ging daar heel zorgvuldig mee om. Na de lunch verdiepte ze zich in de werkzaamheden van de deelnemers en nam daar alle tijd voor.

Top


Kwartels voor Afrika, maart 2014
Het predikantenechtpaar Jan Peter en Marleen vertellen over de voortgang van het Kwartel project. JP laat foto’s zien van de Afrikaanse dames en hun kwartelhouwderij. Er waren veel vragen en goede antwoorden waardoor de deelnemers weer gemotiveerd werden zich voor het project verder in te zetten. Iedereen kreeg een doosje met kwarteleitjes met het spannende Marqt wikkel erom heen. Jan Peter en Marleen de initiatiefnemers van www.KwartelsvoorAfrika.nl.Top


Kerstviering, december 2013
Ieder jaar vraagt Rita: “zullen we nu echt weer in de kou pannenkoeken gaan bakken”? En elk jaar komt het antwoord: ”maar dat is toch traditie”.
Daarna is er in het in de deel lekker warm en genieten we van heerlijke hapjes, bingo, prijzen en tot slot de kerstpakketten. En volgend jaar? De hoop dat iedereen er bij kan zijn.


Top


Sinterklaasviering, december 2013
Er waren veel zieken dit jaar maar de niet zieken hebben heel erg genoten van het Sint-Nikolaasspel, de pakjes, de grappen en vooral de heerlijkheden die vrijwilligerster Carol voor ons verzorgde.


Top


Koeienmarkt, oktober 2013
Een terugkerende activiteit. De Woerdense Koeienmarkt. We hebben weer enorm genoten. Dit keer ging een van de vrijwilligsters, Annemarie, mee.
Dieren knuffelen en poffertjes eten.Top


Booghgoed opening webwinkel, september2013
We waren erbij. De opening van de webwinkel van BooghGoed.


Top


Bezoek kasteel Marlous, september 2013
We hebben er ons lang op verheugd. Maar op een vroege herfstdag gingen we dan eindelijk op bezoek bij Marlous Koopman. Marlous wordt al jaren de kasteelvrouwe door haar collega’s genoemd. Ze heeft ons zeer bekwaam rondgeleid in en om het kasteel. We hebben veel geleerd van de geschiedenis van het Kasteel van Woerden maar ook van het leven in een woongroep van Abrona.Top


BBQ, 2013
Een prachtige zomer alleen die dag dat wij de BBQ gepland hadden, kwam het met bakken de lucht uit. Maar het had ook wel wat zo met zijn allen in de tent. Het knusse gevoel van een Hollandse kampeervakantie.


Top


Vrijwilliger, juli 2013
Onze vrijwilligster Wampi deelt één vaar haar overheerlijke baksels uit voor de lunch.


Top


Historische spelen Woerden, juni 2013
We hebben genoten van het spektakel dat de Woerdense acteurs, zangers en dansers hebben neergezet in een prachtig decor. De Historische spelen stonden dit jaar in het teken van de Vrede van Utrecht.


Top


Snoeiklus, februari 2013
Deze winter stond in het teken van het snoeien. Wout Hofland klom als een acrobaat in de bomen om met de uiterste precisie de takken op de juiste plaats te laten vallen.

En wij sleepten de takken richting versnipperaar.

Of zaagden voor de houtkachel.

Of zoals Marlous een grote stronk tot stoel probeert te vormen.
Top


De sleutelclub Kamerik, februari 2013
We zijn naar de veiling van de fiat 600 van de Sleutelclub Kamerik geweest. We genoten van de geestige wijze waarop Henk Westbroek van RTV Utrecht de veiling leidde.


Wethouder van Tuijl reikte de awards uit. Onze Kees ontving de award voor sponsor van het jaar. We waren trots zoals hij over zijn kwartelproject vertelde.

Top


Kerstviering, 2012
De Kerstviering 2012 met de gebruikelijk pannenkoeken. Maar de Kerst Bingo was favoriet en staat al op de agenda voor het volgende jaar.


Top


Sint-Nicolaasviering, 2012
De Sint-Nicolaasviering 2012 was gezellig en het Sint spel een succes.


Top


Emmaus, november 2012
Ook dit keer hebben we genoten van een bezoek aan de Emmaus. En weer hebben we erg veel nuttige atributen voor de zorgboerderij kunnen aanschaffen.


Top


Een schilderij voor de hondenkennel, oktober 2012
Kees heeft een nieuwe deur voor het hondenhok getimmerd en Marlous heeft daarvoor een prachtig schilderij gemaakt.


Top


Koeienmarkt, oktober 2012
Wat waren we moe na al dat gesjok. Maar wat was het weer gezellig. Erwtensoep en poffertjes in de maag en lekkers bij ons voor de thuisblijvers.


Top


Vetranentreffen, september 2012
Voor de motorliefhebbers zoals Kees en Joop was dit weer genieten.


Ook de Sleutelclub van Kamerik was aan wezig.

Top


Vergeten groente, september 2012
Dirk heeft de vergeten groente Groenlof in het voorjaar gezaaid. We moesten wel erg veel geduld hebben, maar eindelijk keurde Dirk de kropgrootte goed en maakte zelfs een over heerlijke ovenschotel voor ons klaar. We hebben gesmuld.


Top


BBQ, augustus 2012
Omdat Dirk en Marlous eerder op vakantie waren, hebben we dit jaar de BBQ na de vakantie gehouden. Het was heerlijk weer en erg gezellig. Zo gezellig dat we vergeten zijn foto’s te maken. Erg leuk dat de buurman erbij was en Jan Peter en Marleen van “Kwartels voor Afrika” en Maarten Verkleij van de ”sleutelclub Kamerik”. Jan Peter kwam met nieuwe aanwas: 80 kwartelkuikens. (Het doel van '”Kwartels voor Afrika” is het ontwikkelen van geld genererende achtertuin pluimvee in Afrika.. Vier pilots bevinden zich in Oeganda en Kenia.)


Top


Truckerstocht Woerden, juni 2012
Het was weer een fantastische dag georganiseerd door de Rotary van Woerden en Firma van Dijk. Een tas vol lekkers en andere goodies, een lawaaierige tocht door het Groene Hart en daarna feest met muziek en erg veel lekker eten.Top


Tentoonstelling, Marlous Koopman, april 2012
Marlous exposeerde haar schilderijen in Woerden. We waren onder de indruk van haar artistieke kwaliteiten en hebben genoten van de mooie schilderijen. Het was bovendien erg gezellig en Marlous had voor heerlijke hapjes en drankjes gezorgd.Top


Werkbezoek van het College van de gemeente Woerden, maart 2012
De wethouders en beleidsmedewerkers waren zeer geïnteresseerd in de werkzaamheden van de deelnemers en de verschillende projecten op de zorgboerderij.


Top


Kerstviering 2011


Top


Opendag Sleutelclub Kamerik, 29 oktober 2011.
De sleutelclub vierde hun 1- jarig bestaan. Tijdens de feestelijke opening bedankt Maarten Verkleij de sponsoren en wethouder Loes Ypma spreekt lovende woorden over het project. En wij genoten van alle mooie opgeknapte auto’s en motoren.


Top


Koeienmarkt Woerden, oktober 2011
Het was een heerlijke dag. De koeien stonden schoongepoetst op stro in een tent. Waar is de tijd dat ze nog in de straten van Woerden stonden? Maar we hebben genoten van het vele dat er wel in de straten stond, de poffertjes en alle bekenden.


Top


Veteranentreffen, september 2011
We zijn 25 september naar het veteranentreffen in Woerden geweest. Joop en Kees mochten meerijden in de toertocht door de Regio, de zogeheten Kaasrit. Het Jurylid en voormalig organisator Maarten Verkleij heeft daarvoor de eigenaren van twee Wehrmachtsmotoren met zijspan bereid gevonden.Top

BBQ augustus 2011
Door de hevige regenval in juli hebben we dit jaar de barbecue moeten uitstellen tot na de zomervakantie. Maar we hebben er zeker niet minder van genoten.

Top

Woerdense Truckerstocht, Juni 2011
Een toertocht door het Groene Hart voor mensen met een beperking.

Organisatieteam Rotary op Wielen, de chauffeurs en alle vrijwilligers hebben ons een onvergetelijke dag bezorgd.


TopOpera juni 2011
De liefhebbers van de klassieke muziek zijn naar de Stadschouwburg in Utrecht geweest en genoten van de opvoering van de opera ORFEO. Iets anders dan geiten, schapen en onkruid wieden maar zeker zo leuk. Top

Emmaus
Er is in mei 2011 een bezoek gebracht aan de Emmaus in Haarzuilens Het was een gezellige en nuttige middag. De mannen hebben het nodige gereedschap kunnen aanschaffen, puzzels voor de activiteitenruimte en andere handige zaken voor de tuin.


Top

Schaaktoernooi 2011:
Woensdag 27 april 2011 kwamen er deelnemers van Kwintes Woerden naar de Zorgboerderij voor een schaaktoernooitje onder leiding van Jan Bulk, voorzitter van schaakclub Woerden. De deelnemers waren aan elkaar gewaagd waardoor de gespeelde partijen spannend waren. Na de competitie was er een simultaan met Jan Bulk. Het was een geslaagde middag.
Top

Kerstviering 2010
Het was een van die zeldzame mooie zonnige dagen. Ook dit jaar wilden men graag pannenkoeken bakken op melkbussen. We zaten buiten in de zon. Twee dagen later viel er een pak sneeuw dat tot in het nieuwe jaar zou blijven liggen.

Top


BBQ 2010
Ook dit jaar hebben we weer genoten van een barbecue met elkaar. Gelukkig hadden we de buienradar serieus genomen en voor de loods gekozen. Na afloop hebben de calorieën eraf gewerkt met tafeltennissen.


Top

Kerstviering 2009
De geplande kerstviering op 23 december moest helaas worden afgelast. Er lag nog té veel sneeuw. De regiotaxi’s hadden al een paar dagen niet gereden. Dus werd het dit jaar een Nieuwjaarslunch. Eerst moesten de dieren nog gevoerd en verzorgd worden. Nadat we een tijdje achter de ontsnapte varkentjes Miss Piggy en Hamlet ons warm hadden gelopen, konden we de viering gaan voorbereiden. Ondanks de sneeuw en de vrieskoude wilden iedereen toch buiten pannenkoeken bakken op melkbussen. Joop sleepte kruiwagens vol hout aan om de vuurtjes aan te houden. Wonderlijk genoeg had niemand het koud. Warme chocolademelk en pannenkoeken met kaas waren favoriet. Remco had voor sterretjes gezorgd dus laat 2010 maar komen. Daarna was er dolle pret bij het ganzenborden.


Top


BBQ2009
We luiden de zomervakantie in met een barbecue, juli 2009


Top

Snoeiklus april 2009
Wouter Hofland kwam om een aantal veel te groot geworden wilgen te snoeien. Hij klom als een aap in de boom en zaagde grote takken af die met de juiste precisie op de geplande plekken vielen.
En wij mochten allemaal meehelpen. We hebben dagen takken lopen slepen. De grote takken worden door Jaap Sakko in haardhoutblokken gezaagd. De stammen gaat Remco van de winter klieven.

Top


Kerstviering 2008
Het was zalig weer, er scheen een lekker zonnetje. Bijzonder om Kerst buiten te vieren. We hebben pannenkoeken gebakken op melkbussen. Ze smaakten heerlijk en iedereen was druk voor elkaar bezig. Daarna was er de Kerstbingo met velen prijzen. Iedereen had wel een aantal prijsjes, de felbegeerde hoofdprijs ging naar Ramona.
Maar er was vooral ook het afscheid van Suzanne. Ontroerend, we missen haar erg.

Top